Copyright 2007 Arcada Tools.ro. All rights reserved.


Arcada Tools
tel./fax: 021.330.10.65
E-mail: office@arcadatools.ro
Bucuresti, Romania
Bine ati venit
Aici veti gasi cele mai bune oferte din domeniu.
Marmura , granit, travertin,  seminee, monumente funerare, coloane, sculpturi si multe altele.
-Ce este marmura?
-Marmurele, din punct de vedere petrografic, sunt calcare sau dolomite cu cristale de calcit bine dezvoltate datorita proceselor metamorfice la care au fost supuse. Culorile variate ale marmurei se datoreaza impuritatilor continute (rosu-de la sarurile de Fe, cafeniu-de la cele de Mn, cenusiu-de la grafit, etc.), iar venulatia se datoreaza numeroaselor fisuri umplute ulterior cu calcit secundar. In practica lucrarilor de constructie sunt numite marmure toate rocile carbonatice (cum ar fi: calcarele policrome, calcarele grezoase sau cele lumaselice) care prin lustruire au un aspect estetic deosebit.
-Granitul este o roca eruptiva (īn general din cuart), granuloasa, foarte dura, potrivita pentru constructii. Are o duritate foarte mare si este aproape impermeabil. Avānd culori de la gri la roz sau aproape de rosu, granitul se slefuieste foarte bine si prezinta unele asemanari cu marmura. Ofera o rezistenta deloc neglijabila fata de grasimi, acizi si uzura.
Granitul se foloseste foarte bine īn amenajari interioare si amenajari exterioare īn special sub forma de placi de granit: pavimente si placari verticale, glafuri de ferestre, blaturi de bucatarie.