Copyright 2007 Arcada Tools.ro. All rights reserved.


Arcada Tools S.A
tel./fax: 021.330.10.65
E-mail: office@arcadatools.ro
Bucuresti, Romania

Marmura
Marmura este o piatra naturala folosita īn constructii, respectiv īn amenajari interioare si exterioare. Diversitatea substantelor si impuritatilor conditioneaza culoarea si nervurile pietrei. Īn functie de provenienta, marmura prezinta aspecte foarte diferite: de la alb la negru, verde sau rosu cu striatii mari albe. De aceea se obisnuieste ca marmura sa fie numita dupa culoarea ei, urmata de numele locului de extractie - de exemplu "marmura alba de Carrara" sau "marmura verde de Alpi". Finetea granulatiei permite slefuirea pāna la obtinerea unui finisaj de un luciu deosebit, punāndu-se astfel īn valoare calitatile pietrei.
Marmura a fost valorificata de mii de ani pentru paleta ei bogata de culori frumoase si este ideala oriunde in casa, in special pentru foaiere, seminee, peretii bailor, podele, masute si obiecte decorative. Marmura este formata din calcar sau dolomita care a suportat caldura si presiune suficient de mare metamorfozandu-se intr-o structura cristalina. Marmura este de obicei lustruita, stralucind si acoperind o gama de culori in general de la alb si bej deschis la maro, rosu bogat si verde, uneori cu niste vene de alta culoare provenind de la alte materiale prezente in timpul procesului de metamorfoza.

Galerie cu poze marmura - Click pe imagine pentru a obtine o imagine marita.

Granit
Roca de granit este o roca eruptiva (īn general din cuart), granuloasa, foarte dura, potrivita pentru constructii. Are o duritate foarte mare si este aproape impermeabil. Avānd culori de la gri la roz sau aproape de rosu, granitul se slefuieste foarte bine si prezinta unele asemanari cu marmura. Ofera o rezistenta deloc neglijabila fata de grasimi, acizi si uzura.

Granitul se foloseste foarte bine īn amenajari interioare si amenajari exterioare īn special sub forma de placi de granit: pavimente si placari verticale, glafuri de ferestre, blaturi de bucatarie.

Galerie cu poze granit  - Click pe imagine pentru a obtine o imagine marita.